Hofstraat 19 - Geldrop - Noord-Brabant

€ 579.000,00 k.k.

gehelepand
Hofstraat19Geldrop12kopie Hofstraat19Geldrop17 Hofstraat19Geldrop18 Hofstraat19Geldrop25 Hofstraat19Geldrop27 Hofstraat19Geldrop29kopie Hofstraat19Geldrop14 Hofstraat19Geldrop21 Hofstraat19Geldrop02 Hofstraat19Geldrop03 Hofstraat19Geldrop07 Hofstraat19Geldrop34

OBJECT

Dit bijzondere en unieke pand Hofstraat 19, 5664 HS te Geldrop is een gemeentelijk monument. Het is gebouwd in 1874 en was oorspronkelijk het Koetshuis en later de Rentenierswoning van het Kasteel van Geldrop.Tot ver in de 20ste eeuw lag dit bijzondere pand op het Landgoed van het Kasteel.Later kreeg het pand een uitgebreidere bestemming; zo heeft het eind 20ste eeuw dienst gedaan als prentenkabinet. Op www.geldropcentrum.nl is te linken naar Hofstraat 19 en is meer informatie te verkrijgen over de buitengewone kenmerken van dit pand. 

GELEGENHEDEN
Het pand, ‘Het Koetshuis’, ligt op een unieke locatie in het centrum van Geldrop. Tegenover het pand is het gemeentehuis Geldrop-Mierlo; scholen (basis- en middelbaar), maatschappelijke voorzieningen, medische voorzieningen, winkels, horeca, hotels, natuur en cultuur bevinden zich in de directe nabijheid van dit bijzondere authentieke pand. De rustige Hofstraat komt uit op het befaamde horecaplein, waar meerdere gezellige restaurants en terrassen zijn gevestigd. Aan de noordzijde van Het Koetshuis bevindt zich het Kasteel van Geldrop. Dit kasteel wordt omgeven door een landschapstuin met eeuwenoude bomen en een prachtige bloementuin ‘Het Hof van de Baron’. In de kasteeltuin is ‘De Kasteelhoeve’ gevestigd, een evenementenlocatie met een heerlijk lunchrestaurant en magnifiek terras. Aan de noord- en westzijde heeft Het Koetshuis een goede zichtlocatie. Het pand heeft aan de zij- en achterkant een in architectuur aangelegde tuin met terras, een prachtige bomenpartij en schitterende tuinverlichting. In de tuin staat een houten tuinhuis. In 2011 is in de uiterste punt van het grondoppervlak in de stijl van het pand een mooie en ruime carport gebouwd.

BEREIKBAARHEID
Het pand ligt dichtbij de stad Eindhoven en Eindhoven-airport. Binnen enkele minuten bent u op de uitvalswegen de A67 en de A2. Het station van Geldrop ligt op 10 minuten loopafstand. Met de auto bent u in 10 minuten en met de trein in 5 minuten in Eindhoven.

DOELEINDEN
Voor dit authentieke pand gelden meerdere bestemmingen. Binnen de bestemming van de gemeente Geldrop geldt ‘Centrumdoeleinden 4’. Mogelijke bestemmingen zijn: maatschappelijke voorzieningen, kantoor- en praktijkruimte, publiekverzorgend ambacht en dienstverlening, ateliers, wonen en/of een combinatie van werken en wonen. Het pand is tevens geschikt als kangoeroe en/of mantelzorg woning.

HISTORISCH
Rond 2000 is het pand gerenoveerd conform de normen van deze tijd en met behoud van de historische elementen. Aan de achterzijde is in die tijd het pand uitgebreid met een viertal ruimtes: keuken, toilet, werk en/of woonruimtes. Het geheel valt binnen een prachtige monumentale muur aan de noordzijde.

MULTIFUNCTIONEEL
Vanaf 2004 zijn in dit multifunctionele pand drie praktijken gevestigd geweest: psychologie, osteopathie en speltherapie. De basiselementen van het oorspronkelijke gebouw zijn behouden gebleven en er zijn extra voorzieningen gerealiseerd voor de cliënten: toilet, wachtkamer, adequate verlichting.

PARKEREN
Het pand heeft drie parkeerplaatsen op eigen terrein. Tevens is naast het pand volop ruimte om te parkeren.

ARCHITECTUUR
In 2008 is er aan de achterzijde een extra kantoorruimte gebouwd en in 2010 is er op het platte achterdak een bijzondere loft gebouwd. Deze loft is gebouwd onder architectuur van het gerenommeerde architectencollectief Baudoin van Alphen te Breda (zie website www.baudoinvanalphen.nl  voor tekening en ontwerp). De loft is qua stijl volledig congruent aangepast aan het bestaande historische gebouw én heeft een moderne uitstraling. De loft is zowel separaat t.o.v. de rest van het pand als vanuit het pand toegankelijk. In het oog springende elementen zijn het zinken dak, de achterwand van glas met schuifdeuren, de ramen aan beide zijden over de volledige breedte van de loft, de adequate indeling van de woonsegmenten en de ruime, mooie loggia (balkon).Terug naar overzicht
status
: Te koop
bestemming
: Woning
bouwjaar
: 1874
soort object
: Overig

perceel opp.
: 470 m2
totale vloer opp.
: 284 m2
parkeerplaatsen
: 2
Reliplan
Mickey Bosschert

Buiksloterdijk 224
1025 we Amsterdam

0206365889
Doorsturen Info aanvraag Brochure