Hoofdstraat 34 - Drouwenerveen - Drenthe

€ 349.000,00 k.k.

DV1
DV10 DV11 DV12 DV13 DV14 DV15 DV16 DV17 DV18 DV19 DV2 DV20 DV3 DV4 DV5 DV6 DV8 DV9

Ooit gedacht om in een kerk te gaan wonen?

Wonen in dit huis is een beleving, een tot woonhuis verbouwde kerk waar met respect voor de oorspronkelijke functie een magnifiek woonhuis van is gemaakt. Maar daar blijft het niet bij, het geheel wordt compleet gemaakt met een vrijstaand bijgebouw waarin, behalve een garage en kantoorruimte, een luxe gastenverblijf is gerealiseerd. Voorzien van alle gemakken om uw familie of kennissen uit misschien wel het Westen van het land meerdere dagen te laten meegenieten van uw woongenot in Drenthe.

Beschrijving
“Uniciteit, rust  en  ruimte” - Wanneer  u  de wens  heeft om uniek en  landelijk te  wonen op  een  rustige locatie  met  alle voorzieningen  in de  nabijheid  dan  bieden  wij u met trots dit  markante woonhuis aan. Aan een rustige straat, buiten de bebouwde kom, staat deze kerk; thans woonhuis. De directe ligging aan akkerlanden met blijvend vrij uitzicht geeft een heerlijk gevoel van buiten wonen. Dit tot woonhuis verbouwde kerkje dateert uit circa 1900. De karakteristieke elementen, waaronder de met een frontonvormig bekroonde puntgevel, het bijzondere metselwerk en de hoge kerkramen alsmede het hoge plafond (tongewelf) in de originele kleur, geven het pand bijzonder cachet. 

Aan de achterzijde van de kerk, de voormalige consistoriekamer, bevindt zich een landelijke op maat gemaakte houten keuken (Ecokeukens) en royale serre die voorzien is van een Franklin haard. De keuken is thans bekroond met een AGA six-four fornuis. Deze kan desgewenst worden overgenomen. Aangrenzend aan de serre is een ruimte die thans als werkruimte in gebruik is. Deze -evenwel bescheiden- zaalkerk is een ideaal woonhuis voor mensen die graag veel ruimte op de begane grond hebben. De serre is opgebouwd door dé serrebouwers: Van der Bauwhede in Waregem, België. In 2011 is op het perceel een luxe volledig geoutilleerd houten bijgebouw gerealiseerd. Dit fraaie bijgebouw omvat een gastenverblijf met eigen keuken en badkamer, kantoorruimte en een garage.  Het gastenverblijf is voorzien van separate nutsvoorzieningen, vloerverwarming en krachtstroom. Het bijgebouw is opgetrokken uit het kwalitatief hoge red cedar hout en is daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. Indeling Woonhuis: Begane grond: Entree met ruime vestibule en toilet met fonteintje, slaapkamer, woonkamer van ca. 37m² (originele houten vloer!), doorgang naar kleedruimte en badkamer -voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet, landelijke woonkeuken met aansluitend de serre en werkkamer/bijkeuken. Verdieping: Ter weerszijden van de woonkamer, voorheen de ruimte voor het orgel respectievelijk het koor, is een slaapkamer en een televisiekamer; tevens geschikt als slaapkamer.

Bijgebouw:

  • Gastenverblijf

Kamer met open keuken voorzien van Siemens inbouwapparatuur, badkamer met douche, toilet en wastafel. Via een vaste trap is vanuit de kamer de ruime slaapvide bereikbaar.

 

  • (Kantoor)ruimte, hier is ook een voorbereiding voor plaatsing van een eventuele wasmachine.
  • Geïsoleerde garage voor een auto voorzien van krachtstroom en voorbereidingen voor een wastrog.

Verdieping:

  • Boven de kantoorruimte en garage is de ruime geïsoleerde en geheel beloopbare zolder, met stahoogte. Deze is vanuit de garage met een vaste trap bereikbaar. Op deze zolder bevindt zich de warmwaterinstallatie van het bijgebouw.

Info:

  • Woonoppervlakte: ca. 178m²
  • Inhoud: ca. 780m³
  • Perceeloppervlakte: 859m³

Uniek object, voormalig kerkgebouw met vrijstaand gastenverblijf.Terug naar overzicht
status
: Te koop
bestemming
: Woning
bouwjaar
soort object
: Overig

perceel opp.
: 859 m2
Maatschappelijk Vastgoed B.V.
C. Phijffer

Buiksloterdijk 240
1025WE Amsterdam

0206365889
Doorsturen Info aanvraag