Kerkstraat 119 - Koningsbosch - Limburg

 

koningsboschklooster1
koningsboschklooster2 koningsboschklooster3 koningsboschklooster5 koningsboschklooster9 koningsboschklooster6 koningsboschklooster7 koningsboschklooster4 koningsboschklooster8

DIT OBJECT IS VERKOCHT. 


OBJECT
Het object betreft een voormalig klooster complex. Het hoofdgebouw bestaat uit een viertal vleugels welke in carrévorm (een rechthoek) aaneen gebouwd zijn met in het midden een onbebouwd terrein / tuin. De vleugels van het hoofdgebouw, te weten de noordvleugel, de oostvleugel, de zuidvleugel en de voormalige kapel, zijn deels onderkelderd en gebouwd in 1 tot 4 bouwlagen. Op het terrein is tevens een vrijstaande garage annex opslagruimte aanwezig, gebouwd in 1 bouwlaag. Achter c.q. noordelijk het hoofdgebouw liggen de kloostertuin en agrarische gronden waarop herontwikkeling tot bouwkavels bespreekbaar is.

LIGGING
Het klooster is gelegen aan de oostelijke rand van Koningsbosch. Koningsbosch behoort tot de gemeente Echt – Susteren. Koningsbosch ligt ten oosten van de kern van Echt, nagenoeg op de grens met Duitsland. De plaats bestaat voornamelijk uit woningbouw en kleinschalige bedrijven alsmede agrarische bedrijven.

De brochure van dit mooie klooster in Koningsbosch is hier te vinden.Terug naar overzicht
status
: Verkocht
bestemming
bouwjaar
: 1874
soort object
: Overig
 


Doorsturen Info aanvraag