Finbarr McComb Architecten

Finbarr McComb Architecten

Finbarr McComb Architect is een Nederlands architectenbureau, gevestigd in Amsterdam. We ontwerpen, ontwikkelen en enigineeren specifieke projecten voor een brede keur aan klanten, van grote instellingen tot particulieren. We werken nauw samen met onze klanten aan de projecten, van de eerste schets tot en met een kant-en-klaar gebouw. Onze hoofdspecialisaties zijn: renovatie en transformatie van maatschappelijk vastgoed (scholen, kerken, etc.), nieuwbouw en renovatie van woningen.  

Finbarr McComb
Finbarr McComb heeft ruime ervaring in de architectuur. Na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft richtte hij in 2006 samen met Pieter Sprangers het bureau Stereo Architects op.  Hiermee won hij meerdere prijzen, onder andere  Europan 8 (2006) en de NAi / Ymere Architectenprijs (2009). In 2010 ontving hij een beurs van het Fonds BKVB voor zijn bijdrage aan de architectuur in Nederland.

Samen met Pieter Sprangers realiseerde Finbarr McComb verschillende projecten, van groot tot klein: De Nieuwe Margriet (114 woningen 2012-2015), De Bergse Zonnebloem (nieuwbouw en uitbreiding basisschool, vanaf 2011 - lopend), Woning Nieuw Leyden (nieuwbouw, 2011-2012) en de uitbreiding van de Kerk Groesbeek (2010-2014). Daarnaast werkte hij aan diverse studies, prijsvragen en stedenbouwkundige plannen.

Sinds 2015 werkt Finbarr McComb als zelfstandig architect. Hij geeft incidenteel les in workshops aan de Technische Universiteit Delft en verzorgt bij gelegenheid lezingen aan studenten.

Finbarr McComb is tevens partner bij het Maatschappelijk Vastgoed Kenniscentrum, waar onafhankelijk expertise van maatschappelijk vastgoed wordt gebundeld.

Werkwijze
Ieder project is uniek. Wij doen geen routine werk. We zoeken altijd samen met de opdrachtgever naar wat er specifiek nodig is. Dat is nooit een herhaling van zetten, maar een speurtocht naar een bijzonder resultaat. Om dit te bereiken luisteren we scherp naar wat de opdrachtgever vraagt en kijken zelf wat er nog meer mogelijk is. Aandacht en oog voor detail gaan hier hand in hand.

Door samen te werken met een netwerk van architecten is het mogelijk om alle soorten opdrachten uit te voeren: groot, klein, eenvoudig of complex. Finbarr McComb werkt per project samen met verschillende architecten om de juiste aansluiting bij de opgave te vinden. Onze overhead blijft zo laag en onze slagkracht groot.

Hergebruik

Monument of niet, bij hergebruik is de sociale kant minstens zo belangrijk als de technische opgave. Technische zaken kunnen op een technische manier opgelost worden. Maar de reden dat een gebouw behouden blijft, ligt in de waarde die de mensen er aan geven. Aanpassingen van een gebouw vraagt juist om aandacht voor die maatschappelijke waardes. Dat vraagt om een integrale aanpak, die analyse en creativiteit combineert met aandacht voor de omgeving.

Telefoon & Email

+31 (0)6 4150 7929 
finbarr@mccomb.nl

www.mccomb.nl

Adres 

Finbarr McComb Architect 
KNSM-laan 115 
1019 LB Amsterdam

 

Logo/logofinbarrmccomb